Kulturmiks RECESIJA NA DJELU

Nedovršeni Dubai postao grad Dartha Vadera

  • Autor: tportal.hr
  • 23.9.2010 11:09:25
  • 23.9.2010 10:11:45

U potrazi za građevinama budućnosti, fotograf Cedric Delsaux uputio se u središte suvremene arhitekture – Dubai, gdje su ga, na njegovo iznenađenje, dočekali prizori kakve gledamo u filmovima znanstvene fantastike

Ogromna nedovršena zdanja i konstrukcije pokazatelji su da je svjetska ekonomska kriza pogodila je Dubai, i to možda u najvećoj mjeri. Poznat po naprednoj arhitekturi i još smjelijim planovima za budućnost, Dubai se našao u situaciji kada za ostvarenje ideja čeka neka bolja vremena.

U prizorima na koje su naišli fotograf Cedric Delsaux i umjetnik Pierrick Gueneugue pronašli su idealne materijale za seriju fotografija na temu 'Ratova zvijezda'. Serija je započela u Lilleu i Parizu, a u Dubaiju se nastavila sasvim slučajno.

Daleku destinaciju posjetili su u želji da snime fotografije nedovršenih zdanja. No, izgled konstrukcija gotovo je zračio samoćom te se prostor učinio idealnim za seriju, objasnio je Delsaux u razgovoru za francuski magazin Amusement.

'Grad koji je okarakteriziran superlativima najviši, najveći, najskuplji, mjesto je gdje bi likovi 'Ratova zvijezda' bili kao kod kuće', dodao je fotograf.
Delsaux je za seriju nagrađen Kodakovom nagradom za krajolik i arhitekturu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još