HUMANITARNA UTAKMICA

Rachlin i Moore protiv medija

07.09.2010 u 17:41

Bionic
Reading

Nakon što su na humanitarnoj gala večeri Julian Rachlin i sir Roger Moore prikupili više od 140.000 kuna za UNICEF, ovoga puta uz pomoć predstavnika medija i sportskih legendi nastavljaju s humanitarnim djelovanjem

U srijedu, 8. rujna, u 15 sati na dubrovačkom gradskom stadionu Lapad održat će se humanitarna nogometna utakmica simboličnog naziva 'Riječi i note u ime dobrote', na kojoj će sportske snage odmjeriti Julian Rachlin i glazbenici s jedne strane igrališta te predstavnici medija iz Dubrovnika s druge strane.

Za dodatnu snagu, uz glazbenike i novinare na stadion Lapad u srijedu će istrčati i brojne europske sportske i nogometne legende. Oni su redom: Roman Hagara – dvostruki olimpijski pobjednik u jedrenju, austrijski plivač rodom Dubrovčanin i jedna od najperspektivnijih mladih plivačkih zvijezda Dinko Jukić, višestruki olimpijski pobjednik i višestruki svjetski prvak u sanjkanju Markus Prock, jedan od najvećih hrvatskih nogometaša svih vremena, sedamdesetih godina jedan od najmodernijih i najtraženijih igrača Europe, a danas generalni menadžer splitskog Hajduka Ivica Šurjak, nogometna legenda i nogometni trener Zlatko Cico Kranjčar, 'balkanski Maradona' Blaž Slišković, nekadašnji legendarni igrač Dinama i Hajduka Wilson Džoni, nekadašnji nogometaš Dubrovnika, Atene i Hrvatske nogometne reprezentacije Davor Juričić, bivša austrijska nogometna legenda Franz Hasil.

Posebno veseli potvrda dolaska Slavena Bilića Roberta Prosinečkog koji će nakon hrvatsko-grčkog dvoboja, nadaju se i glazbenici i novinari, u Dubrovnik pristići u pobjedničkom zanosu.

Prvu loptu na početku meča svečano će ispucati glumačka legenda sir Roger Moore, a igračima bi se trebao pridružiti i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

Tijekom utakmice Julian Rachlin u ime festivala Julian Rachlin i prijatelji predat će UNICEF-u novčanu donaciju u vrijednosti od pet tisuća eura namijenjenu provedbi akcije Stop nasilju među djecom. Donaciju će preuzeti dubrovčanka Bojana Čengija, mentorica UNICEF-ova programa na području Dubrovačko-neretvanske županije. Ovaj sportsko-humanitarno-umjetničko-novinarski spektakl održat će se pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika, a ulaz je slobodan.