Kulturmiks MUZEJ MIMARA

Otvoren Tjedan iranske kulture

  • Autor: Hina
  • 5.2.2009 16:00:21
  • 5.2.2009 13:30:00

Tjedan iranske kulture, koji će se od 4. do 10. veljače održavati u Zagrebu i Splitu, svečano je počeo sinoć nastupom iranskog ansambla s tradicionalnim glazbalima i otvorenjem izložbe iranskih rukotvorina u Muzeju Mimara

U idućih nekoliko dana iranski profesori umjetnosti, slikari, kaligrafi i izrađivači tepiha zagrebačkoj će publici nastojati približiti iransku civilizaciju, staru 7000 godina, rekao je iranski veleposlanik Mohammad H. Fadaifard, izrazivši zadovoljstvo što se i na ovaj način jača kulturna suradnja dviju zemalja.

U ime zagrebačkog gradonačelnika nazočnima se obratila Ljiljana Kuhta Jeličić, koja je istaknula da se i ovom manifestacijom Zagreb dokazuje kao grad budućnosti, tolerancije i suradnje.

Tijekom Tjedna iranske kulture održat će se seminar tradicionalne i moderne književnosti, kazališna predstava i koncert tradicionalne iranske glazbe.

Pokrovitelji su Iranski kulturni centar, Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb. Od subote, 7. veljače, program Tjedna iranske kulture nastavit će se u Splitu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još