Kulturmiks JULIAN RACHLIN I PRIJATELJI

Josipovićev 'Žalobni pjev' izveden na Koncertu u bijelom

Na sinoćnjem tradicionalnom Koncertu u bijelom u Kneževom dvoru, maestro Julian Rachlin u pratnji svoje majke, pijanistice Sophie Rachlin, izveo je djelo predsjednika Ive Josipovića 'Žalobni pjev za violinu i glasovir'

Predsjednik Ivo Josipović je poseban gost festivala Julian Rachlin i prijatelji. Nakon što bio domaćin UNICEF– ove humanitarne večere koja se održala u sklopu festivala, predsjednik je sudjelovao na probama glazbenika koje je savjetovao kako će najbolje izvesti 'Žalobni pjev'.

Koncert u bijelom probudio je interes brojne publike koja je sjedila tik do podilja, vjerojatno i zbog prisustva predsjednika i izvođenja njegove skladbe. 'Žalobni pjev', koji je bio prva točka koncerta, napisan je za klavir i violinu, a izveli su ga Julian Rachlin i njegova majka Sophie. Sudeći po pljesku i ovacijama publike, i predsjednikova skladba je izvedena besprijekorno.

Rachlin je Josipovića nazvao nevjerojatnom osobom te svojim i festivalskim velikim prijateljem.

'Prošle godine uživao je u našim koncertima u Dubrovniku i otada smo u intenzivnom kontaktu. Ovog proljeća prigodom našeg susreta u Zagrebu upitao sam ga za dopuštenje da izvedem njegovo djelo u sklopu ovogodišnjeg jubilarnog festivala u Dubrovniku i on je to bez imalo razmišljanja prihvatio', rekao je Rachlin.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više