RUKAVICA JE BAČENA

Labrović pozvao Biškupića u boksački ring

01.09.2010 u 17:10

Bionic
Reading

Poznati performer Siniša Labrović izazvao je ministra kulture Božu Biškupića na boksački meč koji se treba održati 10. rujna na Cvjetnom trgu u sklopu ovogodišnjeg Zagrebi! festivala te mu tim povodom poslao pisani poziv

Na press-konferenciji povodom Zagrebi! festivala Siniša Labrović posjetiteljima je objasnio što ga je, kao inače miroljubivog čovjeka, nagnalo da ministra kulture Božu Biškupića izazove na boksački meč za njegovu poziciju.

'Na ovaj potez sam potaknut vlastitim ambicijama, ali i željom da se približimo suvremenim zapadnim standardima personaliziranosti i egzaktnosti, kao i da promičemo tradicionalne hrvatske sklonosti sportu i fizičkom nadmetanju', kazao je. Smatra da je ministar Biškupić metafora veličanstvenih dosega hrvatske kulture i umjetnosti u posljednja dva desetljeća.

Izazovu na meč, naravno, kumovalo je Biškupićevo izvršavanje dužnosti ministra kojim Labrović nije zadovoljan.

Isto tako, svjestan je da je put do ostvarenja ambicija težak, a često povezan s mnoštvom kompromisa i zakulisnih političkih igara koje ponekad mogu trajati godinama, a sudionicima ne garantiraju uspjeh.

Meč za titulu ministra kulture Republike Hrvatske održao bi se 10. rujna u tri runde prema utvrđenim pravilima boksa te bi, kako kaže Labrović, poslužio i kao novčana ušteda umjesto skupih izbornih procedura. Boks mu se čini sjajnim medijem da politički položaji postanu demokratski dostupniji te predviđa da bi kroz koju godinu takvih izbora Hrvatskom tekli med i mlijeko i tek poneka kaplja krvi.

Na pitanje ima li iskustva u borbama, Labrović je odgovorio da nema, ali se nada pobjedi. Ne plaši ga previše pomisao da će Biškupić, u maniri osobe na položaju, u borbu poslati jednoga od zaštitara.

'Na Biškupićevoj strani su godine iskustva i kilaža, ali na mojoj strani je mladost', rekao je Labrović. Kako bi posjetiteljima pokazao koliko je za sve spreman, pojavio se odjeven u crveni dres i pred publikom se izvagao.

Ukoliko pobijedi, Labrović ima i poruku za investitore koji ulažu u kulturne projekte i bave se spomenicima kulture. 'Ako pobijedim, nastavit ću Biškupićevu praksu', kazao je za tportal.hr.