VINKOVCI

Otvoren treći 'Cib-art' festival

24.08.2010 u 11:05

Bionic
Reading

Treći festival mladih 'Cib-art' počeo je izložbom umjetničkih radova studenata likovnih akademija iz Osijeka, Splita, Rijeke i Širokoga Brijega iz susjedne Bosne i Hercegovine, otvorenom večeras u Galeriji fotografije 'Meraja'

U sklopu toga festivala, utemeljenoga 2008. godine radi afirmiranja mladih umjetnika i poticanja kreativnog stvaralaštva među mladim ljudima, bit će održano niz kulturnih i zabavnih događanja, najavio je tijekom svečanosti otvorenja izložbe direktor 'Cib-art' festivala i predsjednik istoimene udruge Goran Ferbežar.

'Prepoznavši snažan kreativni potencijal mladih koji su svoj put pronašli u iskazivanju vlastitih stavova upravo kroz umjetnost, željeli smo im pružiti priliku da budu aktivni sudionici i komentatori društva u kojemu žive, a da njihov rad bude primijećen i da sudjelovanje na festivalu bude dodatni poticaj njihovoj kreativnosti', kazao je.

Do 27. kolovoza u malom parku uz Bosut svakodnevno će se održavati likovna, kiparska, multumedijalna i fotografska radionica koju mogu pohađati zainteresirani građani. Posljednjega dana festivala umijeće stvaranja trodimenzionalnih iluzija pokazat će na Trgu dr. Franje Tuđmana prvi hrvatski 3D street art umjetnik Filip Mrvelja iz Slavonskog Broda.