Kulturmiks VIOLINIST BUDUĆNOSTI

Gilles Apap oduševio dubrovačku publiku

  • Autor: tportal.hr
  • 2.8.2010 11:05:35
  • 2.8.2010 9:27:00

Virtuoz kojeg je lord Yehudi Menuhin nazvao 'violinistom budućnosti' Gilles Apap nastupio je na 61. dubrovačkim ljetnim igrama sa Zagrebačkim solistima u Kneževu dvoru

Umjetnici su izveli skladbe Vivaldija i Breinera, a Apap je odsvirao kadencu Mozartovog Trećeg violinskog koncerta, osebujnu desetominutnu izvedbu kroz koju je provukao ciganski folk, jazz, blues i klasiku. Zagrebački solisti koji su dosad održali preko tri tisuće koncerata na svim kontinentima, stječući visoka priznanja u najvećim svjetskim središtima i u najpoznatijim koncertnim dvoranama svojim vrhunskim sviranjem ponovno su dokazali zašto su tradicionalan gost na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Brojna festivalska publika oduševljeno je prihvatila izvedbu klasičnih hitova protkanih tradicionalnim narodnim melodijama i izmamila dodatnih desetak minuta Apapovog poigravanja s violinom. Ovaj je virtuoz po prvi put nastupio u Hrvatskoj, a sudeći po reakcijama Dubrovačana i najavama vodstva Igara, možemo očekivati njegov ponovni dolazak sa svojim ansamblom već sljedeće godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više