KONCERT U KNEŽEVU DVORU

Kontratenor Max Emanuel Cenčić nastupio na Igrama

14.07.2010 u 10:51

Bionic
Reading

U glazbenom dijelu programa 61. dubrovačkih ljetnih igara u Kneževu dvoru je nastupio najbolji kontratenor današnjice Max Emanuel Cenčić i švicarski ansambl I Barocchisti

Publika je imala priliku uživati u arijama iz Handelove opere "Agrippina" te u skladbama kasnobaroknoga majstora Albinonija i najvećega talijanskog skladatelja Vivaldija.

Hrvatski kontratenor Max Emanuel Cenčić jedan je od vodećih pjevača tog žanra u svijetu, a u rodnome Zagrebu prvi je put nastupio kao šestogodišnjak. Glazbeno se formirao u Beču te zasluženo uživa status svjetske pjevačke zvijezde, a iz tjedna u tjedan diljem svijeta nastupa na najpoznatijim opernim pozornicama i koncertnim podijima.

Nedavno se vratio s turneje po Japanu, gdje je pod vodstvom Riccarda Mutija bio solist u izvedbi "Carmine Burane", a u studenom će na sceni Bečke državne opere sudjelovati u praizvedbi "Medeje", najnovije opere suvremenoga njemačkoga skladatelja Ariberta Reimanna. U švicarskome ansamblu "I Barocchisti" su švicarski i talijanski glazbenici s bogatim iskustvom i nastupima po europskim koncertnim pozornicama.