IZGUBLJENE PJESME

S. Milenkovich i E. Karamazov u Rijeci

09.07.2010 u 14:29

Bionic
Reading

Koncert 'Izgubljene pjesme' karizmatičnih glazbenika, violinista Stefana Milenkovicha i gitarista Edina Karamazova, u okviru Riječkih ljetnih noći, bit će održan 12. srpnja u 21.30 sati na plaži ex Park hotela

Svoju virtuoznost dvojica glazbenika, Stefan Milenkovich i Edin Karamazov, pokazat će na početku koncerta izvedbom skladbe 'Cantos Desiertos' kultnog kalifornijskog skladatelja Terryja Rileyja, oca glazbenog minimalizma. Rileyev utjecaj prepoznatljiv je, primjerice, u glazbi grupa grupa The Who i Tangerine Dream.

Potom će uslijediti 'Román népi táncok'/'Šest rumunjskih narodnih plesova' Béle Bártoka, mađarskog skladatelja i etnomuzikologa, vrsnog poznavatelja glazbe istočnoeuropskih naroda. Sredina koncerta rezervirana je za izvedbu 'The Enchanted Dawn' ('Začarano praskozorje') Ravija Shankara, majstora indijske glazbe koji je bogatu indijsku glazbenu tradiciju i jezik uspio pretočiti i transformirati u zapadnu glazbenu tradiciju.

Program će se na kraju zaokružiti djelom 'Histoire du tango' (Priča o tangu) dugo osporavanoga skladatelja Astora Piazzolle, koji je jednu od najpopularnijih plesnih tradicija zapadne hemisfere iz plesnih dvorana prenio u koncertne prostore.

Prvi zajednički koncert Stefana Milenkovicha i Edina Karamazova, u sklopu njihove ljetne turneje, održan je sredinom svibnja u blizini Zaprešića. Dvojica istaknutih glazbenika upoznala su se prošle godine te odmah osjetili snažan poriv za zajedničkim muziciranjem. Rezultat je jedinstveni koncert 'Izgubljene pjesme'.