LJETO U ZAGREBU

Izložba otvara sezonu Scene Amadeo

08.07.2010 u 13:46

Bionic
Reading

Otvorenjem izložbe 'Otisci duše' u čast slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović, 12. srpnja u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju u Zagrebu počinje program Scene Amadeo, najavljeno je na konferenciji za novinare

Umjesto koncertom kao dosad, ovogodišnju, jedanaestu sezonu Scene Amadeo, otvaramo izložbom koja je svojevrsni hommage članici našeg Programskog i poslovnog odbora, preminuloj u ožujku, rekao je Nenad Jandrić, voditelj te klupske kazališno-glazbeno-filmske scene.

Iz programa, koji će se održavati do 31. srpnja te, nakon stanke, od 16. kolovoza do 5. rujna, Jandrić je izdvojio premijerni koncert Ansambla Lado i premijeru baleta 'Pokret... na muziku Bizeta' Ljiljane Gvozdenović

Od ove godine Scena Amadeo surađuje s Pulskim filmskim festivalom, s kojega će se od 27. do 31. srpnja prikazati pet filmova - britanski 'Vojvotkinja', talijanski 'Veliki san', češki 'Engleske jagode', američki 'Grad konačnog odredišta' i njemački 'Transfer' hrvatskog redatelja Damira Lukačevića. Ti se filmovi ne bave teškim temama i nude malo bijega od stvarnosti, rekao je Zlatko Vidačković, umjetnički ravnatelj festivala u Puli, najavivši da će svakom dugometražnom filmu prethoditi kratki.

Scena Amadeo u srpnju će još ugostiti koncerte Cinkuša, Los Caballerosa, grupe Pink Spam te predstave 'Stanje nacije', 'Cinco i Marinko', 'Munchhausen' i dvije Sokolovićeve, 'Roda' i 'Medvjed'.

Konačni program za kolovoz i rujan znat će se krajem mjeseca.

U slučaju kiše glazbeni i kazališni programi se neće održati, a filmski će se preseliti u kino Tuškanac.