Kulturmiks BOGAT GLAZBENI PROGRAM

Izvođači iz 13 zemalja na Špancirfestu

Ovogodišnji Špancirfest dovest će u Varaždin od 20. do 29. kolovoza izvođače iz 13 zemalja, najavili su na konferenciji za novinare organizatori iz Turističke zajednice grada Varaždina

Uz brojne izlagače na varaždinskim gradskim ulicama u deset dana 12. špancirfesta - 'Festivala dobrih emocija', kako glasi dodatak nazivu te tradicionalne varaždinske priredbe, bit će održano 48 koncerata, 22 predstave, 26 programa uličnih performansa i šest kreativnih radionica.

Koncertni programi održavat će se na trima pozornicama. Središnji gradski trg, popularni Korzo, predviđen je pak za izvođače zabavne glazbe i laganijih nota, a pozornica na Trgu Miljenka Stančića za World music.

Na najvećoj pozornici na Starom gradu Špancirfest će glazbeno otvoriti poznati makedonski glazbenik Kiril Džajkovski, poznat Varaždinicima od prošle godine, a njegova posebna gošća bit će Esma Redžepova.

Bogat desetodnevni koncertni program s izvođačima iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, poput Hladnog piva, Jure Stublića i grupe Film te Pips, Chips & Videoclipsa, završit će 29. kolovoza Bajaga i Instruktori sa srbijanskom opernom pjevačicom Jadrankom Jovanović.

Miran Bojanić Morandini iz gradske turističke zajednice podsjetio je da je prošle godine festival uličnih šetača posjetilo 150.000 ljudi. Najavio je da će Špancirfest biti prvi festival u Hrvatskoj koji će posjetiteljima besplatno ponuditi nov, suvremen komunikacijski kanal za sve obavijesti o festivalu. Riječ je o aplikaciji iPhone koja će pokrivati sva događanja, donositi vijesti te nuditi interaktivne mape.

Špancirfest organizira gradska turistička zajednica, s gradom Varaždinom kao glavnim pokroviteljem.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više