LA BINA

Prvi glazbeni festival grada Labina

02.07.2010 u 19:24

Bionic
Reading

Festival glazbenog teatra La Bina otvara svoja vrata u srijedu, 7. srpnja 2010. u amfiteatru Labina, mjesta na kojem se spajaju zelenilo Istre i plavetnilo mora

Festival glazbenog teatra La Bina bit će održan od 7. srpnja do 18. kolovoza 2010. i okupit će renomirana svjetska i domaća glazbena imena. Direktorica festivala Petra Kulji istaknula je da je riječ o jedinstvenom događanju koje će okupiti iznimno zanimljive izvođače, ali i publiku koja je u potrazi za novim i neuobičajenim izvođačima, izričajima i zvukovima. Dodala je da posjetitelji mogu očekivati iznenađenja, što je dodatni element neizvjesnosti i zanimljivosti festivala La Bina.

Festivala glazbenog teatra La Bina svoj program smješta u amfiteatar, u starom gradu Labinu, na mjestu s kojega se iz zelenila Istre pruža prekrasan pogled na more. Grad Labin svojom poviješću i tradicijom zaslužuje festival koji spaja dva inovativni glazbeni izričaj i mir te svježinu prirode. Tijekom osam festivalskih večeri raspoređenih u gotovo mjesec i pol dana, Labin će, zahvaljujući festivalu glazbenog teatra La Bina, okupiti zanimljivo društvo glazbenika različitih muzičkih izričaja. Među njima su: Ljetno kino & gosti, Kino Klub & Amuse, Jazz Satellite trio, Roedelius & Moebius Cluster featuring Alessandra Celletti te Branimir Gazdik friendly: Branimir Gazdik, Maasej Kovačević, Branko Sterpin, Elvis Penava i Goran Rukavina.