UVOD U ŠPANCIRFEST

'Carmen' otvara Ljeto u Varaždinu

18.06.2010 u 14:59

Bionic
Reading

Izravnim prijenosom iz Valencije opere 'Carmen' Georgesa Bizeta, počinje 14. Ljeto u Varaždinu, najavljeno je na konferenciji za novinare u varaždinskoj Gradskoj vijećnici

Tijekom 'Ljeta u Varaždinu', kojeg organizira Koncertni ured Varaždina, a pod pokroviteljstvom grada Varaždina, do polovice kolovoza bit će upriličeno 50-ak kulturnih, zabavnih i sportskih programa.

Ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik rekao je kako se ovog ljeta i s manje novca uspio osigurati kvalitetni i raznovrsni kulturno-umjetnički program.

Sutra nastupa pjevačica Zdenka Kovačićek, dok je posljednji vikend u lipnju rezerviran za 3. Tjedan tradicijske kulture s predstavljanjem KUD-a Varteks.

Kako je najavljeno, 2. i 3. srpnja na 8. Fontana blues festivalu nastupit će LZ Love iz SAD-a, The Harpoons iz Splita te varaždinski Brothers s Tonyjem Leejem Kingom i Voodoo Lizards.

U Tjednu Ivana Padovca od 13. do 23. srpnja, 210 godina od glazbenikova rođenja obilježit će bariton Armando Puklavec, gitarist Neven Hrustić te sopranistica Sofija Cingula s Darkom Rušecom na gitari.

Posljednji tjedan u srpnju donosi ljetno kino i retrospektivu varaždinskog Studija animiranog filma, VANIMA-e. 'Ljeto u Varaždinu' završava sredinom kolovoza, prije početka Špancirfesta.

Ulaz na sve glazbene programe je besplatan, a svi sadržaji osim onih u varaždinskom Starom gradu, bit će otkazani u slučaju lošeg vremena.