NAJAVLJEN FESTIVAL

Zagrebačke ljetne večeri od 2. do 29. srpnja

01.06.2010 u 15:46

Bionic
Reading

Program festivala Zagrebačke ljetne večeri 2010, jednog od najstarijih ljetnih glazbenih festivala u Hrvatskoj, koji se održava od 2. do 29. srpnja, predstavljen je danas na konferenciji za novinare u Klubu književnika u Zagrebu

O programu su govorili u ime organizatora Zagrebačkih ljetnih večeri Davor Žagar, predstavnik zagrebačke Turističke zajednice Zlatan Muftić, ravnateljica Talijanskoga kulturnog instituta u Zagrebu Paola Ciccolella te u ime madžarskih izvođača Xenia Detoni

'Organiziramo međunarodni festival na kojem se okupljaju skupine regionalnih izvođača od Trsta do Sofije', rekao je Žagar, dodavši kako su napravili prvi festival opereta.

Podsjetio je kako je nedavno pronađena prva hrvatska opereta 'Serežan', koju je napisao Ivan Nepomuk Kek iz Varaždina.

Predstavnik zagrebačke Turističke zajednice Zlatan Muftić istaknuo je kako se Festivalom vraća 'štih' staroga Zagreba, koji svake godine postaje sve privlačnije turističko odredište.

Paola Ciccolella je najavila gostovanje komornoga orkestra I solisti Veneti iz Padove, koji će izvoditi talijanske majstore barokne glazbe.

Podsjetivši kako je opereta jedan od mađarskih izvoznih brendova, Xenia Detoni je napomenula kako će u Zagrebu između ostalih gostovati Kazalište operete i mjuzikla iz Budimpešte te najstarije kazalište u Mađarskoj - Narodno kazalište iz Miškolca.