Kulturmiks GLAZBENI PERFORMANS

Svečana zakletva 'EU pionira' u Zadru

  • Autor: S. F.
  • 21.5.2010 16:57:52
  • 21.5.2010 14:46:27

Premijera glazbenog performansa 'EU pionir' te svečano primanje i zakletva održat će se u Zadru u kinu Pobjeda u ponedjeljak, 24. svibnja s početkom u 22 sata

'EU pionir' glazbeni je performans koji retrogradno uspostavlja vezu između Molotovljevih koktela, ulaska u EU, nacionalne memorije kolektivnog identiteta, tereta povijesti jednog naroda, aplikacijskih formulara i standarda produkcije umjetničkih djela unutar i izvan EU s prisezanjem pionira i s pojmovima vezanim za značenje riječi pionir.

Je li umjetnik danas pošten, iskren, odan, napredan i radišan i mogu li se kvalitete koje je trebao posjedovati pionir uopće detektirati u današnjoj umjetničkoj produkciji i praksi pitanja su koja ovaj projekt otvara.

Problematizirajući svijet politike, političkog naslijeđa, pogrešnih odluka, neslaganja, birokracije, zakona, standarda EU i situacije pred kojom se nalazi umjetnik izvan EU, 'EU pionir' nudi kontrapunkt u vidu partyja kao ultimativnog načina da se stvarni život u kojem se nalazi zemlja s otvorenim pregovaračkim poglavljima sa EU barem na trenutak zaboravi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još