NAGRADNJAČA

'Bodies Revealed' vas nagrađuje - dobitnici

18.05.2010 u 10:55

Bionic
Reading

Edukativna izložba ljudskih tijela 'Bodies Revealed', koja je od 9. travnja otvorena u Klovićevim dvorima, izazvala je velik interes javnosti, naime, u dva tjedna, koliko je postavljena u Zagrebu, izložbu je razgledalo 20 tisuća ljudi. Tportal.hr ovom prilikom najbržim čitateljima poklanja prigodne darove s temom izložbe (majice, privjeske, magnete)

S obzirom na edukativan karakter izložbe, ne čudi veliki interes srednjih škola i fakulteta koji se organiziraju i dolaze u grupne posjete, kako iz Hrvatske, tako i iz susjedne Slovenije. Vrijednost ove izložbe potvrđuje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa koje je pokrovitelj izložbe.

'Cilj je izložbe prikazati funkcioniranje ljudskoga tijela te ukazati na potrebe ljudskoga organizma – što trebamo kako bismo preživjeli, što nas uništava i kako se obnavljamo. Ovako složena izložba ima edukativan karakter, te je primjernija učenicima starije populacije, odnosno široj društvenoj zajednici. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa podupire sve događaje kojima je cilj edukacija i podizanje svijesti o vlastitome zdravlju te sa zadovoljstvom prihvaća pokroviteljstvo navedenog događaja', stoji u dopisu državnog tajnika Želimira Janjića.

Miš, privjesak i magnet je osvojio Aurel Delić
Mušku majicu i magnet je osvojio Srečko Blagojević

Žensku majicu i magnet je osvojila Jelena Vidaček