Kulturmiks 45. ZAGREBAČKI SALON

Prva nagrada dodijeljena Zlatanu Vehaboviću

  • Autor: S. F.
  • 8.5.2010 16:51:45
  • 8.5.2010 16:02:00

U HDLU-u u Zagrebu otvorena je izložba 45. zagrebačkog salona na kojoj su, među 89 izloženih radova na temu Tržište, odabrana tri najbolja

Prvu nagradu 45. zagrebačkog salona dobio je umjetnik Zlatan Vehabović (1982.) čije je slikarsko djelo ulje na platnu, bez naziva, dobilo i posebno priznanje Hrvatske sekcije AICE. Drugo mjesto osvojio je Silvo Šarić s projekcijom 'Uvećanje/Blow up', dok je na trećem mjestu ulje na platnu bez imena mladog umjetnika Marina Majića. Unatoč prilično visokim cijenama, neka su djela već po otvorenju prodana, a jedno od njih je i Majićev rad čija je cijena 25.000 kuna.

Na ovogodišnjem salonu sudjeluje 89 umjetnika, a najbolje radove odabrao je međunarodni žiri u sastavu Josie Browne, Anna Daneri, Hans Knoll i Sanja Vukelić.

Na pitanje što misli o ovogodišnjim radovima, umjetnik Ivan Kožarić je za tportal.hr kazao da je većina nezanimljiva, no da ima i izuzetno dobrih. Na svome crtežu radio je kratko, a na drvenoj skulpturi nešto duže.

Za razliku od prethodnih godina, 45. zagrebački salon nema format tipične reprezentativne izložbe uvjetovane kustoskim konceptom, već služi kao platforma za istraživanje, diskusiju i provjeru statusa tržišta umjetnina.

Radovi se mogu razgledati do 30. svibnja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još