Kulturmiks 'TIHA POBUNA'

Zatvorena izložba njemačkih ekspresionista

  • Autor: Hina
  • 21.1.2009 9:42:41
  • 21.1.2009 9:00:00

Izložba 'Tiha pobuna - najveći majstori njemačkoga ekspresionizma', dosad najveći i najzahtjevniji projekt Klovićevih dvora, zatvorena je u toj gornjogradskoj galeriji u nazočnosti brojnih posjetitelja

Više od 70.000 posjetitelja pogledalo je od 23. listopada izložbu koja je obuhvaćala 120 slika, skulptura, grafika, crteža i drvoreza tridesetčetvorice njemačkih ekspresionista. Umjetnička djela za zagrebačku izložbu posuđena su iz tridesetak njemačkih i švicarskih muzeja.

Ravnateljica galerije Klovićevi dvori Vesna Kusin ocijenila ju je jedinstvenim kulturnim događajem. Podsjetila je da su bila zastupljena 34 umjetnika iz skupina Most i Plavi jahač koje su bile nositelji njemačkog ekspresionizma.

Istaknula je da se Zagreb ovom izložbom potvrdio kao iznimno mjesto na europskoj kulturnoj karti te je najavila da će Galerija i dalje nastojati svake godine prirediti po jednu ovakvu izložbu. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da je 'Tiha pobuna' tijekom protekla tri mjeseca učinila Zagreb kulturnim središtem jugoistočne Europe.

Izložba je zatvorena koncertom jazz kvarteta Henninga Sievertsa koji je izveo skladbe s albuma Plavi jahač.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još