Kulturmiks INTERAKTIVNI FILM

'Mehaničke figure' Helene Bulaje na napuljskom Comiconu

  • Autor: tportal.hr
  • 24.3.2011 15:57:38
  • 28.4.2010 11:30:41

Eksperimentalni interaktivni film 'Mehaničke figure - inspirirani Teslom' pozvan je na festival stripa i animacije Comicon u Napulju

bulaja.comIsječak iz filma inspiriranog Teslom
Projekt će se predstaviti u sklopu programa 3DNA posvećenog digitalnoj animaciji, prema odabiru Francesca Lucce iz studija LetMeDo. Jednosatna projekcija kratkih filmova iz projekta 'Mehaničke figure', odnosno 'Retrospettiva Helena Bulaja' i prezentacija održat će se u nedjelju 2. svibnja. Kustos Francesco Lucca opisao je 'Mehaničke figure' kao 'mješavinu sna, nadrealizma i tehnologije, koji podsjeća na ono najbolje iz talijanske i francuske avangarde ranog 20. stoljeća'.

Eksperimentalni interaktivni film 'Mehaničke figure – inspirirani Teslom', vizualno intrigantni animirani interaktivni dokumentarac Helene Bulaje, na kojemu surađuje međunarodni tim autora i kojim se preispituje film kao umjetnička forma u dobu mobilnih uređaja i interneta, vodi gledatelja kroz proces kreacije, kružeći svijetom od Zagreba, preko Londona, Pariza, Budimpešte, New Yorka, do Tokija i Novog Zelanda, zahvaćajući sadašnjost, budućnost i prošlost tehnološkog i društvenog razvoja koji su inicirali neki od glavnih Teslinih izuma, od izmjenične struje do radija.

O Tesli, između ostalih, govore Terry Gilliam, Laurie Anderson, Marina Abramović, Rade Šerbedžija, Andy Serkis, Douglas Rushkoff i Hiroshi Matsumoto.

Projekt će se realizirati u nekoliko formi: kao dugometražni film za veliko platno, ali i u formi kratkih interaktivnih filmova prilagođenih za mobilne uređaje i internet te u obliku fotomonografija.

Isječak iz filma Helene Bulaje
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još