OPTIMISTIČNE PROGNOZE

Maestro Šutej pobjeđuje leukemiju

20.01.2009 u 10:00

Bionic
Reading

U intervjuu za Večernji list maestro Vjekoslav Šutej progovorio je o svojoj bolesti, zdravstvenom stanju koje se popravlja i optimističnim prognozama liječnika bolnice u Seattleu

Iako ne voli preuranjena slavlja, maestro Vjekoslav Šutej, koji je zbog leukemije na liječenju u Seattleu, rekao je da mu se stanje nakon presađivanja matičnih stanica popravlja. 'Leukociti su mi došli već na četiri tisuće, a bili su manji od tisuću, neutrociti su došli na gotovo tri tisuće, što je normalan broj. Liječnici su uvjereni da su to nove krvne stanice', rekao je u razgovoru za Večernji list.

Nakon prve biopsije će se znati koliko je starih, a koliko novih stanica. Ako bude više od pedeset posto novih, znači da su se stanice primile, objasnio je Šutej. Kako kaže, njegovo najjače oružje su mozak i pozitivan stav.

'Mozgom se utječe na bolesti za koje smo mislili da ne možemo utjecati', rekao je Šutej. Optimizam i snagu crpi iz obitelji koja trenutno boravi s njim u unajmljenoj kuću u Seattleu. Mnogo mu znači i podrška prijatelja i mailovi 'poznatih i nepoznatih ljudi koji mu žele dobro'.