U ČAST POGINULOM KOLEGI

Istarski vatrogasci grade spomenik na Kornatu

13.04.2010 u 16:16

Bionic
Reading

Stotinjak istarskih vatrogasaca sutra putuje na Kornate, gdje će sudjelovati u gradnji spomenika vatrogascima poginulim u požaru prije tri godine, najavio je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac na konferenciji za novinare u Puli

Rekao je kako će suhozide u obliku križeva graditi vatrogasne postrojbe iz svih krajeva Hrvatske, a među stotinjak istarskih vatrogasaca desetak je iskusnih u gradnji suhozida. Istarski vatrogasci sudjelovat će u gradnji spomenika 23-godišnjem vatrogascu Tomislavu Crvelinu, sinu također poginulog vatrogasca Ivice Crvelina.

I ovim činom dolazi do izražaja humanost vatrogasaca, koji suosjećaju s obiteljima poginulih jer je riječ o tragediji velikih razmjera i jednoj od rijetkih koja je pogodila vatrogasce u svijetu, poručio je Kozlevac.

Govoreći o ovogodišnjoj sezoni požara, Kozlevac je istaknuo da je istarski vatrogasci spremno dočekuju. U zimskim mjesecima 'prošli su nekoliko obuka na temelju kojih će istarsko vatrogastvo u svojem sustavu tijekom ljeta imati oko 1200 ljudi', među kojima 870 dobrovoljaca i 230 profesionalnih vatrogasaca te 60-ak pripadnika Hrvatskih šuma i 40-ak sezonskih vatrogasaca.