PROJEKT O GLOBALNOM ZATOPLJENJU

Hrvatski redatelj Filip Filković režira za Hugha Cornwella

11.03.2010 u 15:29

Bionic
Reading

Hrvatski redatelj Filip Filković Philatz (This Time Production) snima videospot s Hughom Cornwellom u glavnoj ulozi, u sklopu projekta 'Danger Global Warming' koji, kako mu ime i govori, upozorava na problem globalnog zatopljenja

Filip Filković

Mladi redatelj Filip Filković Philatz dosad je režirao, među ostalim, videospotove za grupu Ramirez, Vatru, Lollobrigidu, a uskoro će režirati spot za glavnu pjesmu multimedijskog projekta projekta The Blacksmoke Organisation pod nazivom 'Danger Global Warming'. Snimat će uoči zagrebačkog koncerta Hugha Cornwella najavljenog za 13. ožujka u Tvornici kulture.

Hugh Cornwell posudio je svoj glas za originalnu pjesmu Danger Global Warming koju su naknadno remiksirali renomirani glazbenici poput Clinta Mansella, Goldfrapp, Aftika Bambaataa te mnogih drugih. Remiksevi te originalna pjesma uz glazbene spotove, multimedijalno će promicati i potaknuti ljude na razmišljanje o sveprisutnim problemima vezanim uz globalno zatopljenje. Cornwell je jedan od najcjenjenijih britanskih glazbenih autora, ujedno i gitarist, pjevač, osnivač i autor pjesama benda The Stranglers, koji je snimio deset albuma i dvadesetak hitova. Nakon odlaska iz The Stranglersa, Cornwell je napravio i osam solo albuma; posljednji pod nazivom 'Hooverdam' producirao je Liam Watson, dobitnik Grammyja za pjesmu 'Elephant' grupe White Stripes.

Hugh Cornwell

Projekt Danger Global Warming organizacije Blacksmoke stvoren je 2004, a za isti projekt Filković je već prethodno režirao kratke promotivne video uratke i web kampanje u kojima glumi Gillian Anderson. U nastavku suradnje s ovim multimedijskim projektom, Filković priprema videospot za originalnu pjesmu projekta te animirani videospot pjesme u remiksiranoj izvedbi benda Amiina.

Izdanje albuma Danger Global Warming očekuje se krajem godine putem besplatnog downloada sa službenih stranica projekta te iTunesa. Videospot će u skorije vrijeme biti premijerno prikazan na MTV-ju u sklopu predstavljanja ovog albuma.