tportal.hr

Zagreb
+14
Osijek
+15
Pula
+14
Rijeka
+18
Zadar
+14
Split
+17
Dubrovnik
+18

SALOMA U PULI

Helena Minić u provokativnim prizorima plesa

Već prve slike s intenzivnih zadnjih proba predstave 'Saloma' daju naslutiti da je riječ o kontroverznoj predstavi o kojoj će se još puno pričati

Datum objave:
22.2.2010 21:45

Zadnja izmjena:
23.2.2010 8:18

Ovih dana završavaju se pripreme za kazališnu predstavu 'Saloma' redatelja Damira Zlatara Freya, napravljenu prema motivima drame Oscara Wildea. Premijera ove predstave, koja je i prije prvog prikazivanja već izazvala veliko zanimanje javnosti, zakazana je za 27. veljače kada će biti prikazana u Istarskom narodnom kazalištu u Puli.

Predstava puna emocija s manje teksta u kojoj se pokretima dočaravaju odnosi - poremećenost sustava i osnovnih ljudskih vrijednosti - nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Prelijepa Saloma koja izvodi svoj ples kao rođendanski dar svojem stricu, a zauzvrat dobiva na pladnju glavu Ivana Krstitelja motiv je koji je kroz povijest uzbuđivao umjetnike različitih područja zbog svoje dramatičnosti, opasnog zavođenja i prikrivene erotike.

Dvadesetak izvođača, piše Jutarnji list, svakodnevno u dva termina naporno vježba svaki korak i riječ za postizanje savršenstva, a mnogi glumci u napornim fizičkim treninzima zarade i masnice. A osim brojnih modrica Helena Minić, koja igra glavnu ulogu, zaradila je i virozu i izgubila par kilograma zbog čega će joj Matija Vujica, zadužena za kostime, u zadnji čas morati prepraviti kostime. Salominu majku uprizorit će Leonora Surian, a Marinko Leš igrat će Salomina strica.

Sasa Miljevic/PIXSELL Sasa Miljevic/PIXSELL Sasa Miljevic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Raskošna propast talijanske aristokracije

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr