15 GODINA UGASLOG TJEDNIKA

Izlazi digitalizirano izdanje svih brojeva Ferala

10.02.2010 u 14:01

Bionic
Reading

Digitalno izdanje svih brojeva ugaslog tjednika Feral Tribune bit će predstavljeno u književnom klubu Booksa 18. veljače u 18 sati, a o Feralu i slobodnom i nezavisnom novinarstvu danas te o tome kakve su mu perspektive govorit će osnivači i novinari Ferala te novinari i urednici medija iz regije

U sklopu promocije digitalnog izdanja Feral Tribunea 1993. - 2008. bit će održana i tribina naslovljena 'Poslije Ferala – Perspektive nezavisnog novinarstva?' na kojoj će sudjelovati osnivači i nekadašnji glavni urednici Ferala Viktor Ivančić i Predrag Lucić, Feralov novinar Drago Hedl i kolumnist Marinko Čulić, glavni i odgovorni urednik tjednika Novosti Rade Dragojević, glavni i odgovorni urednik E-novina iz Beograda Predrag Luković te glavni i odgovorni urednik i direktor sarajevskog tjednika Dani Senad Pečanin. Tribinu će voditi Boro Kontić, direktor Mediacentra Sarajevo i Brankica Petković, direktorica medijskog programa Mirovnog instituta u Ljubljani.

Projekt digitalizacije svih brojeva Feral Tribunea pokrenuli su Mediacentar Sarajevo i Mirovni institut iz Ljubljane želeći da Feral ostane dostupan i budućim generacijama nakon što je, kao novina koja je 15 godina donosila kritičke tekstove o zbivanjima u Hrvatskoj i regiji, ugašen 2008. Digitalno izdanje Ferala od 1993. do 2008. ono uključuje DVD paket s pratećom brošurom, koju je dizajnirala agencija Fabrika iz Sarajeva.