NOVI POGLED NA STARI FILM

Novo, novo vrijeme – deset godina poslije

03.02.2010 u 11:43

Bionic
Reading

Tijekom svečane projekcije dokumentarnog filma Rajka Grlića i Igora Mirkovića 'Novo, novo vrijeme' u kinu Europa, redateljski dvojac snimat će nastavak filma koji je dokumentirao događaje od smrti predsjednika Tuđmana do inauguracije predsjednika Mesića

Stjepan Mesić nakon deset godina odlazi u mirovinu s mjesta predsjednika Hrvatske, a istovremeno se obilježava deset godina od posljednje klape snimanja filma 'Novo, novo vrijeme' Rajka Grlića i Igora Mirkovića kojim su dokumentirana zbivanja u Hrvatskoj u vremenu velikih političkih promjena.

Predsjednik Mesić u društvu Dijane Pleštine, supruge pokojnog Ivice Račana

Uvjereni da će gledanje dokumentarca s desetogodišnjim odmakom ponuditi novi kritički pogled na tadašnju situaciju u zemlji, autori filma organiziraju 7. veljače u 20 sati svečanu projekciju u kinu Europa.

Ni mjesto ni vrijeme projekcije nisu slučajni – 7. veljače godišnjica je Mesićeve izborne pobjede, a kino Europa mjesto premijere filma koji je ujedno i prvi hrvatski dokumentarac prikazan u redovitom kino-programu, a tada ga je vidjelo 30 tisuća gledatelja.

Na svečanoj projekciji autori Grlić i Mirković snimat će svojevrsni epilog filma nazvan 'Novo, novo vrijeme – deset godina poslije', a među protagonistima bit će još uvijek aktualni predsjednik Mesić, njegov nasljednik Ivo Josipović te zasigurno velik broj aktera prvog filma.

Film 'Novo, novo vrijeme', epilog 'Deset godina poslije' i reportaža sa svečane projekcije u kinu Europa bit će prikazani u specijalnom programu na RTL televiziji u nedjelju 21. veljače.