SA ZIDA NA PLATNO

Banksyjev film premijerno na Sundance festivalu

21.01.2010 u 13:44

Bionic
Reading

Svjetski poznati ulični umjetnik Banksy s ulica seli na veliko platno. Njegov film prvijenac bit će predstavljen na Sundance film festivalu, prenosi BBC

Trailer filma 'Exit Through The Gift Shop'

Film pod nazivom 'Exit Through The Gift Shop' će biti premijerno prikazan na Sundance film festivalu koji se održava u američkom gradu Park Cityju od 21. do 31. siječnja. Iako i dalje skrivena lica, Banksy se u povodu najave filma po prvi puta pojavio pred kamerama. Film je opisao kao prvi svjetski 'street art film katastrofe', a donosi priču o ekscentričnom francuskom trgovcu kojije imao namjeru otkriti umjetnikov identitet, uhvatiti ga nadjelu i snimiti o njemu dokumentarac, no on je kameru uperio unjega. 'Riječ je o čovjeku koji je želio snimiti nemoguće. I zakazao',slavodobitno je kazao Banksy. Do premijernog prikazivanja ostajenepoznato hoće identitet buntovnika sa sprejem, čiji grafiti postojediljem svijeta, zaista biti otkriven u filmu.
'Exit Through The Gift Shop' još uvijek nije uvršten u službeni program festivala, no nagađanja o gostovanju Banksyja potkrepljuju grafiti koji u posljednje vrijeme niču na zidovima Parka Cityja. 

John Cooper, direktor Sundance festivala, rekao je da je priča toliko bizarna da se pita je li uopće moguća. 'Exit Through The Gift Shop' jedan je od onih filmova koji se pojavljuju jednom u mnogo vremena, hibrid stvarnosti i fikcije, a istovremeno totalno zabavno iskustvo', rekao je.