SMIJEŠNI DO SUZA

'Zeko i potočić' koji vas neće rastužiti

15.01.2010 u 11:30

Bionic
Reading

Luka Bulić i Goran Kurjak napravili su na desetke obrada 'Zeke i potočića', jedne od najobožavanijih, ali i najtužnijih dječjih pjesama. U odnosu na original Branka Mihaljevića, koji je desetljećima tjerao suze na oči mališanima, njihove verzije do suza su smiješne

Generacije su odrastale uz pjesmu 'Zeko i potočić' nastalu 1954. godine, no svakom tko je se sjeća iz vlastitog djetinjstva prije ili kasnije javilo se pitanje zašto su im je roditelji pjevušili kad je tako tužna i kod djece najčešće izaziva plač. Kako bilo, Mihaljevićev 'Zeko' postao je dio kolektivnog pamćenja današnjih baka, mama i mališana, a baš zbog prepoznatljivosti i opće prihvaćenosti pjesmu je kreativni dvojac s radija Antene odlučio obraditi na svoj način, bez suza. Dobro poznate stihove o zeki kombinirali su s domaćim i stranim hitovima, pa zeko svoj smrznuti potočić traži u ritmu 'Thunderstrucka' AC/DC-a, Elvisovih i pjesama Michaela Jacksona, postaje reggae zec Marley, a od domaćih preuzima glas Bareta, Tonija Cetinskog, klape Maslina i mnogih drugih.

Reakcije slušatelja radija Antene na svakog novog zeca iz grla i gitare kreativnog direktora tog radija Gorana Kurjaka i voditelja te sudionika showa 'Zvijzede pjevaju' Luke Bulića odlične su. Prema Lukinim riječima, javljaju im se ljudi kako bi pohvalili projekt i rekli da su sa stranica Antene skinuli zeku i sada ga puštaju svojoj djeci.

Koje pjesme nikako ne idu uz stihove 'Zeke i potočića', kako zvuče one najbolje i što o svemu tome imaju za reći Luka i Goran, pogledajte u videu.