Kulturmiks DESTRUKTIVNO DJELO

Od urušavanja kuće stvorit će umjetnost

  • Autor: tportal.hr
  • 31.12.2009 10:58:16
  • 31.12.2009 10:19:46

Umjetnik iz Yorkshirea kupio je kuću kojoj prijeti urušavanje u more, a namjera mu je bilježenjem kobnog trenutka stvoriti umjetničko djelo

Za kuću u Scarboroughu koja je prije dvije godine vrijedila 160 tisuća funti Kane Cunningham platio je samo tri tisuće budući da je kući nago pala vrijednost jer je teren na kojem se nalazi počeo kliziti u more. Kuća se nalazi na litici i pitanje je trenutka kada će se srušiti. Cunningham, koji predaje na Yorkshire Coast College Westwood Campusu, od njezina urušavanja počeo je stvarati umjetničko djelo.

'Premda je ovo priča o ljudskoj nesreći, iz nje želim dobiti nešto mnogo kreativnije i pozitivnije. To bi se moglo dogoditi za tri dana, tri mjeseca ili već večeras, sve ovisi o tome kakvo vrijeme ćemo imati ove zime', rekao je autor ovog umjetničkog projekta.

U svoju akciju pozvao je i pjesnika Tima Turnbulla, glazbenika Johna Pattisona i fotografa Joea Cornisha. Pozvao je i ostale, lokalne umjetnike, da se pridruže i da svoje radove uvrste u njegov 'Last Post', da pohrane slike ili tekstove u kuću koja će uskoro biti izbrisana s lica zemlje. Video i ostala dokumentacija bit će nakon dovršenja projekta prikazani javnosti.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još