Kulturmiks SVEČANA PROSLAVA 29.12.

Inva Mula i Tomislav Mužek na rođendanu KD Lisinski

Tradicionalni Dan dvorane Lisinski obilježit će se 29. prosinca brojnim glazbenim, filmskim i plesnim programima, najavio je na konferenciji za novinare ravnatelj KD Lisinski Dražen Siriščević

Središnji događaj Dana dvorane je koncert Zagrebačke filharmonije, pod ravnanjem Ive Lipanovića, sa solistima istaknutim opernim umjetnicima sopranisticom Invom Mulom i tenorom Tomislavom Mužekom.

Na rasporedu koncerta su najljepše operne arije iz djela Gounoda, Cardilla, Arditija, Falvija, Berlioza, Delibesa, Leoncavalla i Curtisa.

Nakon koncerta bit će predstavljen prvi CD u karijeri velike sopranistice Mule koji je snimila sa Zagrebačkom filharmonijom i dirigentom Ivom Lipanovićem.

Nakon koncerta premijerno će se prikazati prvi hrvatski dugometražni animirani film 'Duga' Joška Marušića koji je za predložak uzeo bajku 'Djevojčica sa žigicama'. Marušić je najavio da će se film u hrvatskim kinima početi prikazivati od 14. siječnja 2010.

Uvod u proslavu Dana dvorane bit će dodjela Nagrade Ivo Vuljević, Hrvatske glazbene mladeži, mladom violinistu Martinu Marasu. O dobitniku je odlučio Ocjenjivački sud u sastavu Berislav Šipuš, Tonči Bilić i Eva Sedak.

Uz obilje plesa koji će izvesti članovi Plesnog centra Zagreb, Plesne škole Fredi, Škole kubanskih plesova Baile Cubano, proslava će završiti glazbenim maratonom mladih glazbenika u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, Muzičke akademije i KD Lisinski.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još