U RIJECI

Otvoreno 3. biennale Kvadrileterale

09.12.2009 u 09:56

Bionic
Reading

Izložba Biennale Kvadrilaterale, na kojoj se predstavljaju radovi umjetnika iz Hrvatske, Mađarske, Italije i Slovenije, otvorena je u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci

Biennale Kvadrilaterale utemeljeno je na polazištima diplomatske inicijative tih četiriju zemalja. Održava se u Rijeci treći put, a ove godine je tema 'Medijska umjetnost - uglovi i sjecišta'. Umjetnička direktorica biennala je Christiane Paul, kustosica Whitney Museum of American Art iz SAD, stručnjakinja u području novih medija.

Hrvatsku na izložbi zastupaju umjetnici Helena Bulaja, Vlatko Čerić, Dalibor Martinis i Ivan Marušić Klif, Sloveniju Uršula Belot, Marko Košnik, Luiza Margan i Miha Presker te grupa son:DA, Italiju Elastic Group of Artistic Research, Lorenzo Pizzanelli, Carlo Zanni i grupa 010010110101101.org, a Mađarsku Marton Andras Juhasz, Adam Somlai Fischer, Janos Sugar i Julia Vecsei.

Osim u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti dio izložaka ovogodišnjeg biennala nalazi se u riječkom Astronomskom centru, Peek&Poke Retro Computer Clubu te na krovu poslovne zgrade Transadrije.

Izložba je otvorena do 13. siječnja 2010.