Kulturmiks ARHITEKTURA

MSU primio na dar instalaciju Penezića i Rogine

  • Autor: Hina
  • 3.1.2009 11:59:30
  • 2.1.2009 16:00:00

Muzej suvremene umjetnosti (MSU)primio je na dar instalaciju 'Tko se boji vuka još u digitalnoj eri?' arhitekata Vinka Penezića i Krešimira Rogine koja je 2008. predstavljena na 11. venecijanskom Bijenalu arhitekture

Instalacija 'Tko se boji vuka još u digitalnoj eri?' spaja jezik suvremene vizualne umjetnosti i arhitekture na inovativan način te će nakon zapaženog izlaganja na venecijanskom Bijenalu arhitekture, značajno obogatiti fundus MSU-a, stoji u priopćenju.

Čitav koncept osmišljen je na tragu projekta 'Towards a 24-hour economic living toy' Cedrica Pricea u kojem preispituje sposobnost 'obogaćivanja mogućih i poželjnih obrazaca aktivnosti za sve obitavaoce, po kojima će biti ocijenjena njihova ekonomska kao i socijalna održivost', no prilagođen je digitalnoj eri.

MSU među svojim medijski koncipiranim zbirkama posjeduje i čuva arhitektonsku dokumentaciju, skice i nacrte Josipa Seissela, Vjenceslava Richtera, a zadnjih godina dobio je i radove hrvatskih autora koji su sudjelovali na venecijanskom Bijenalu arhitekture.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još