NE PROPUSTITE

Posljednji tjedan Giacomettijeve izložbe u Zagrebu

03.01.2017 u 10:30

Bionic
Reading

Izložbu 'Portreti sadašnjosti' Alberta Giacomettija, koja je u Umjetničkom paviljonu otvorena krajem rujna prošle godine, dosada je pogledalo više od 37 tisuća ljudi. Ukoliko niste među njima, priliku za uživo vidjeti najskuplju skulpturu na svijetu imate još samo ovaj tjedan

Na izložbi koja je ocijenjena najvažnijim likovnim događajem u 2016. godini može se vidjeti tridesetak Giacomettijevih skulptura, crteža i litografija posuđenih iz francuske Fundacije Maeght.

Pored skulptura iz ciklusa 'Žene iz Venecije' i 'tankim ljudima' kojima se taj švicarski kipar i slikar pedesetih godina proslavio diljem svijeta, u Umjetničkom paviljonu je izložen i najslavniji rad 'Čovjek koji hoda', amblematsko remek-djelo koje do danas drži prvo mjesto na ljestvici najskupljih skulptura.

Autorica izložbe i ravnateljica Umjetničkog paviljona Jasminka Poklečki Stošić u razgovoru za Hinu je ocijenila izuzetno važnim što su djela jednog od najznačajnijih kipara 20. stoljeća bila u Hrvatskoj - naročito ikonička skulptura 20. stoljeća 'Čovjek koji hoda'.

'To je izložba koja propituje našu sadašnjost, tragične događaje i nas same u toj sadašnjosti', istaknula je Poklečki Stošić.

Zbog velikog interesa građana i posjetitelja Zagreba, Umjetnički paviljon će svoja vrata otvoriti i na blagdan Tri kralja u petak, 6. siječnja, od 11 do 21 sat. U subotu, 7. siječnja, Umjetnički paviljon svim zainteresiranim posjetiteljima priprema 'Noć Alberta Giacomettija'. Uz prigodno darivanje posjetitelja i popust na kupnju kataloga, izložba će se moći razgledati od 10 do 24 sata. Posljednjega dana izložbe, u nedjelju, izložbeni prostor bit će otvoren od 11 do 20 sati.