KAZALIŠTE PLANET ART

Svečana 100. izvedba predstave 'Ritina škola'

02.12.2016 u 11:17

Bionic
Reading

Svečana 100. izvedba predstave 'Ritina škola' s Natašom Janjić i Markom Torjancem u glavnim ulogama održat će se 8. prosinca u Dramskom kazalištu Gavella kao dio proslave 12 godina Kazališta Planet Art. Repriza predstave održat će se 18. prosinca u Maloj sceni

'Ritina škola', nastala prema tekstu Willyja Russella i adaptirana za Hrvatsku, već dvije godine jedna je od najgledanijih te sa sedam nagrada među najnagrađivanijim predstavama u Hrvatskoj. U priči upoznajemo Ritu, inteligentnu i britku frizerku koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje, i Pravdana, toliko rezigniranog da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti.

Na duhovit i iskričav način 'Ritina škola' govori o tome kako znanje utječe na čovjeka i njegov pogled na svijet, ali i o tome koliko društvo utječe na znanje i na potrebu za njim. 'Ritina škola' je predstava s velikim šarmom i nepretencioznom inteligencijom da je se sa zadovoljstvom gleda i više puta, o čemu svjedoči i 100. izvedba.