CUGAJ S UMJETNICOM

Iznesite svoje dojmove nakon čašice razgovora

24.10.2016 u 16:19

Bionic
Reading

Umjetnice Monika Meglić, Martina Miholić i Mia Orsag drugi put će u subotu 29. listopada u zagrebačkoj Greti izvesti jednodnevni interaktivni performans 'Cugaj s umjetnicom – svaka ima svoj karton!'

Na ovaj performans, kako stoji u najavi, umjetnice je potaknula spoznaja da su alkoholna pića postala neizostavan dio naše svakodnevice pa tako pijemo na poslovnim večerama, u društvu, na otvorenjima izložbi, na domjencima i na svim značajnijim događanjima i susretima.

Ručkovi završavaju čašicom vina, a o večerama da se ne govori. Pivo je ljeti naš najuobičajeniji alat za osvježenje, a rakija liječi sve - od udarca u koljeno do želučanih tegoba. Nerijetko i prvi sastanci počinju alkoholnim pićima ('samo malo, protiv treme').

Monika, Martina i Mia u Greti nastavljaju svoje istraživanje s posjetiteljima galerije, naravno uz cugu. Uz čašicu razgovora (koji traje oko 10 do 15 minuta po posjetitelju) nude i medicinske kartone (za svaku od njih po jedan) u koje posjetitelji, nakon druženja s umjetnicama, upisuju svoje osobne dojmove.

Kako se posjetitelji izmjenjuju, tako raste količina alkohola u organizmu umjetnica, a komentari u kartonima se neminovno mijenjaju. U kom smjeru?

Također, umjetnice će posjetiteljima nuditi besplatne savjete o tome kako savladati mamurluk, atraktivnu i prigodnu glazbenu podlogu, ali i još poneko iznenađenje.