29. I 30. RUJNA

Virtuoznost koja se ne propušta

28.09.2016 u 11:03

Bionic
Reading

U četvrtak, 29.9. i u petak, 30.9. s početkom u 19.30 sati u sklopu Plavog i Crvenog ciklusa Zagrebačke filharmonije gostuju veliki ruski umjetnici

Jedan od najvećih dirigenata današnjice, maestro Dmitrij Kitajenko ponovno će preuzeti vodstvo našeg orkestra i povesti orkestar i publiku na putovanje kroz neka od najistaknutijih djela i skladatelja u povijesti glazbe: Dmitrija Šostakoviča, Camillea Saint-Saënsa i Petra Iljiča Čajkovskog.

Na zagrebačkoj koncertnoj pozornici ponovno će mu se pridružiti glasoviti violončelist Alexander Rudin. Ovaj nagrađivani glazbenik, dirigent i violončelist, jednako je uspješan na oba polja. Na ovom koncertu predstavit će izvanredno violončelističko umijeće zbog kojeg slovi za jednog od najpopularnijeg glazbenika u Rusiji, ali i koje ga je proslavilo daleko izvan granica rodne Rusije.

Na programu su Šostakovičeva 1. simfonija, simfonijska pjesma Francesca iz Riminija Čajkovskoga, a solistički nastup Rudin će imati u izvedbi 1. koncerta za violončelo Camillea Saint Saensa.
U četvrtak i petak, Lisinski će biti obojan bojama Plavog i Crvenog ciklusa Zagrebačke filharmonije stoga dođite na ovaj dvodnevni 'festival' vrhunske glazbe u izvedbi svjetskih glazbenih imena.