ZA ŽENE U ZNANOSTI

Rekordan broj znanstvenica u borbi za stipendiju

19.11.2009 u 15:28

Bionic
Reading

Na natječaj za stipendiju 'Za žene u znanosti' koja se već četiri godine u organizaciji L'Oreala ADRIA i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO dodjeljuje u Hrvatskoj ove se godine prijavio rekordan broj mladih znanstvenica u tijeku završetka doktorske disertacije s područja prirodnih znanosti

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture zaprimilo je čak 64 prijave zainteresiranih mladih znanstvenica. O četiri dobitnice stipendije za 2010. godinu odlučuje Natječajno povjerenstvo sastavljeno od priznatih hrvatskih znanstvenika, naglasio je akademik Zvonko Kusić, predsjednik povjerenstva i predstojnik Klinike za onkologiju i nuklearnu medicinu KB Sestre milosrdnice.

Natječajno povjerenstvo sastat će se krajem prosinca kako bi odlučilo o četiri dobitnice stipendije ‘Za žene u znanosti’, a svečana dodjela stipendija održat će se krajem siječnja 2010. godine. Stipendija 'Za žene u znanosti' iznosi 4.000 eura (kunska protuvrijednost), a do danas je njome nagrađeno 10 mladih znanstvenica kojima je stipendija pomogla u daljnjem razvoju znanstvene karijere.

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i L'Oreal ADRIA od 2007. nagrađuju mlade znanstvenice želeći ih potaknuti da nastave sa znanstvenim radom, demistificiraju znanost i privuku nove naraštaje na bavljenje ovom profesijom. Stipendija ‘Za žene u znanosti’ dodjeljuje se u svim zemljama u kojima L’Oreal posluje.