Kulturmiks MAJKA ASFALTA

Matanić i Zajec nagrađeni za najbolji scenarij

  • Autor: S. F.
  • 19.11.2009 11:24:39
  • 19.11.2009 9:25:42

Scenarij za budući dugometražni igrani film 'Majka asfalta' Dalibora Matanića i Tomislava Zajeca proglašen je najboljim na nedavno završenom Balkanskom fondu za razvoj scenarija održanom u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Solunu

Za scenarij koji se bavi otuđenjem u velegradu, Mataniću i Zajecu je uručena nagrada u iznosu od 10.000 eura. Scenarij je nagrađen zajedno s još dva - 'Orange Gardens' Özkana Küçüka iz Turske i 'Romanian Spring' Ance Mirune Lazarescu iz Rumunjske. U konkurenciji je sudjelovalo 11 scenarija iz osam zemalja jugoistočne Europe, a osim Matanićevog, iz Hrvatske se natjecao i scenarij Feđe Isovića 'Halimin put' redatelja Antona A.Ostojića.

Balkanski fond za razvoj scenarija održava se svake godine, a dosada je od hrvatskih scenarija novčanom nagradom bio nagrađen scenarij 'Majka' Juraja Lerotića te specijalnim priznanjima scenarij filma 'Metastaze' Branka Schmidta i omnibusa 'Neke druge priče' nastao u koprodukciji sa Srbijom, Makedonijom, Bosnom i Hercegovinom te Slovenijom.

Produkcijska kuća Kinorama najavljuje početak snimanja filma 'Majka asfalta' za siječanj 2010. godine. Film je sufinanciram sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još