ORIGINALNA AKCIJA

Samoborci u Anindolu tijelima stvorili živi klavir

23.07.2016 u 10:00

Bionic
Reading

Ovog petka u Samoboru je održana originalna akcija, točnije fotografiranje 'Živi klavir' kojim su organizatori Samoborske glazbene jeseni odlučili na neuobičajen način promovirati 40. jubilarno izdanje te tradicionalne glazbene manifestacije

Foto-session 'Živi klavir' priređen je na Anindolu, u blizini kapele Svete Ane, koja je poznate iz filma 'Tko pjeva zlo ne misli', gdje je slavni Fulir upoznao gospođu Minu i milostivu Šafranek. Tu se okupilo 60 Samoboraca, koji su odjeveni u crno-bijele kombinacije svojim tijelima oblikovali tipke klavira – 35 bijelih i 25 crnih, formiravši živi klavir. Na ovaj je način kulturna manifestacija postala dio života samih Samoboraca, a fotografije i video snimke bit će dio promotivnog materijala Samoborske glazbene jeseni.

Među tipkama bili su i poznati glazbenici, Samoborci, pijanist i skladatelj Matej Meštrović i saksofonist Lovro Merčep, te televizijska novinarka i voditeljica Nevena Rendeli

Idejni začetnik i fotograf 'Živog klavira' je Romano Grozić koji je karijeru izgradio u Milanu, radeći za velike tvrtke kao što su Audi, Illy caffe, Sergio Tacchini, Stefanel i Pikenz te modne časopise Vogue, Vanity Fair i Cosmopolitan. Posljednjih 15 godina živi i radi u Samoboru i jedan je od dizajnera i fotografa promo materijala za Samoborsku glazbenu jesen. Grozić surađuje s brojnim glazbenicima, a fotografije za koncertne plakate Zagrebačkih solista dobile su nagradu na Istria Nobilissima, natječaju za umjetnost i kulturu.



Samoborska glazbena jesen
održava se od 1976., tako da danas obilježava značajan jubilej – 40. godišnjicu postojanja. Ove godine traje od 18. rujna do 4. listopada, kada se održava i međunarodno natjecanje mladih glazbenika 'Ferdo Livadić'.