DOMOVINI U ČAST

Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a zagrijavaju za utakmicu s Portugalom

23.06.2016 u 20:35

Bionic
Reading

Zbog nogometne utakmice između Hrvatske i Portugala, koja će se prenositi na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2), najavljeni svečani koncert Zbora i Simfonijskoga orkestra Hrvatske radiotelevizije u povodu Dana državnosti u subotu, 25. lipnja, umjesto u 21 sat, počet će u 19.45 sati, priopćili su s HRT-a

Koncert će se održati na zagrebačkome Trgu kralja Tomislava i izravno će se prenositi na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) i Trećemu programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 3) te putem multimedijske usluge HRTi.

Koncert Domovini u čast na Trgu kralja Tomislava organiziraju Grad Zagreb i Hrvatska radiotelevizija (HRT), a pokroviteljica je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Podsjetimo, okosnica su koncerta skladbe koje veličaju prirodne ljepote država i običaje naroda iz kojih potječu njihovi autori i djela, a u koje je utkan nacionalni zanos glazbenih genija od Zajca i Gotovca do Borodina, Čajkovskoga, Chopina i Elgara.

Ansamblima Hrvatske radiotelevizije kao solisti će se pridružiti vrsni mladi glazbenici koji su ime svoje domovine proslavili nedavnim jedinstvenim uspjesima na prestižnim međunarodnim natjecanjima: pijanist Aljoša Jurinić, finalist Chopinova natjecanja i dobitnik pete nagrade na Natjecanju kraljice Elizabete u Bruxellesu te bariton Leon Košavić, dobitnik treće nagrade na devetome međunarodnom natjecanju Stanisław Moniuszko u Varšavi.

Svojim nastupom koncert će uveličati i mezosopranistica Martina Gojčeta Silić te virtuoz na tamburi bisernici, četrnaestogodišnji Marko Martinović koji će u kolovozu predstavljati Republiku Hrvatsku na Euroviziji mladih glazbenika u Kölnu.

Ulaz je na koncert slobodan, a više podataka o programu koncerta možete pronaći na www.glazba.hrt.hr