MODNI PHOTO SESSION

Fotosofia 11 Fashion Day

23.06.2016 u 10:07

Fotosofia 11 Fashion Day

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ivanovski Krume

Bionic
Reading

Kako izgleda jedan dan u životu modnog fotografa, imali su priliku iskusiti polaznici jedanaeste po redu Fotosofije, seminara za naprednu fotografiju pod vodstvom Damira Hoyke

Seminaristi su u četvrtak, 14. lipnja 2016,. u Termama Tuhelj realizirali modni photo session te uz pomoć Hoyke i Franje Matkovića, jednog od najtalentiranijih mladih modnih fotografa, učili kako komunicirati s modelom, gdje pozicionirati svjetlo i kako izabrati najbolju lokaciju za snimanje.

Kako bi modni tim, koji je činilo desetak stilista, frizera, make-up artista i tri modela, snimanje odradio poput profesionalaca, pobrinula se tvrtka Haddad s najnovijim ljetnim kolekcijama - Geisha's story i Urban desert - nastalima pod palicom kreatorice Zrinke Haddad 'Izbor koji su napravili stilisti Fotosofije predstavlja miks modela rađenih najvećim dijelom za izvoz na tržišta Ujedinjenih Arapskih Emirata i Omana na kojima je Image Haddad prisutan, ali i za hrvatsko tržište. Drago nam je što možemo podržati projekt kojem je cilj otvoriti vrata modnog svijeta novim talentima' – rekao je vlasnik tvrtke Samir Haddad u čijim su modelima pozirale tri djevojke izabrane na castingu Fotosofia model-tima.

Jedna od njih je i studentica fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu Lucia Moguš (22) koja već ima iskustva s profesionalnim poziranjem. Naime, u ožujku je bila izabrana za model najavnog vizuala Fotosofije 11. 'Biti u fokusu javnosti za mene je bilo potpuno novo iskustvo. Prijatelji su mi slali fotke plakata i članaka u kojima su vidjeli moju fotografiju, zvali su da me pohvale i podrže da nastavim. Bilo je to jedno veselo iskustvo koje me je potaknulo da nastavim s modelingom i evo me danas na novom snimanju' – otkrila je Lucia Moguš.

Dobro raspoložen bio je i Hoyka kojeg svake godine iznova oduševi entuzijazam mladih fotografa, modela, stilista, make-up artista i frizera. 'Većini odabranih ovo je prvo ozbiljnije modno snimanje. Vjerujem da će im se efekt tog snimanja pokazati vrlo vrijednim, posebice stoga što u jednom danu modeli imaju snimanja s pet različitih fotografa što će im omogućiti raznovrstan book već u samom startu' – rekao je Hoyka.

Ovogodišnji Fotosofia Fashion Team sačinjavali su modeli Lucia Moguš, Ana Rogač i Katarina Gugić. Za make-up su bile zaslužne Tanja Pavlović Dubravec, Elena Džojić i Doris Drmak koje su modele šminkale vrhunskom Collistar i Pupa šminkom koristeći najnovije make-up trendove iz aktualnih proljeće/ljeto make-up kolekcija s posebnim naglaskom na sve popularniji strobing efekt. O frizurama su se brinule Biljana Dedić i Maja Vojnović, a o stajlingu Monika Hršak i Ivana Dobrovoljec

Kako je jedna od temeljnih odlika ovog seminara da sve što se na njemu radi bude 'stvarno', i ova je tema koncipirana tako da se snimljene fotografije objavljuju u medijima. Stoga će i ove godine rad Fotosofia Fashion Teama biti objavljen u raznim modnim medijima koji su dali podršku potrazi za novim modnim talentima.