Kulturmiks CHANSONFEST 2009

Međunarodni festival šansone u Komediji

Međunarodni festival šansone 'Chansonfest', tradicionalna, dvanaesta po redu smotra pjesama te glazbenoumjetničke forme, održat će se u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija

Program je podijeljen u dva dijela, u prvome će petnaestak novijih skladbi izvesti hrvatski šansonijeri. Nastupit će Igor Brešan, Stjepan Križan, Boris Petrov, Toni Janković, Darko Matičević, Ksenija Sobotinčić Štropin, Boris Pavlenić, Bogdan Božinović, Dražen Čuček, Dražen Žanko, Kostadinka Velkovska i Mladen Medak - Gaga te Festivalski orkestar.

Drugi dio festivalske večeri, u programu posvećenom Sergiu Endrigu, Arsen Dedić će u pratnji Branka Bulića na glasoviru izvesti izvorno Endrigove skladbe 'Prva ljubav', 'Bijela ruža', 'Adesso si', 'Rasipne ruke', 'Golubica' i 'Ofelija'.

Sergio Endrigo (1933.-2005.) rodio se u Puli odakle je još kao dijete otišao nakon Drugog svjetskog rata. Smatra ga se jednim od značajnijih kantautora u Italiji, gdje je ostvario glazbenu karijeru, dok se u Pulu vratio tek 1990.

'Chansonfest' je pokrenut 1998., u želji da se održi tradicija 'Zagrebačke škole šansone', koja je neformalno bila utemeljena 1964.

Festival nema natjecateljski karakter i nije mu cilj promovirati interprete zabavne glazbe, već skladbe visoke kvalitete i jednako vrijednih stihova, aranžmana i interpretacije, stoji u najavi 'Chansonfesta'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još