27. SVIBNJA

Filip Merčep zatvara sezonu Zagrebačke filharmonije

27.05.2016 u 11:35

Bionic
Reading

Nadaleko hvaljeni hrvatski udaraljkaš Filip Merčep održat će koncert sa Zagrebačkom filharmonijom u petak, 27. 5., u Lisinskom

Dobitnik nagrade Zagrebačke filharmonije 'Mladi glazbenik 2015. godine' već je osvojio sve što se u glazbenom svijetu osvojiti moglo. Nagrada 'Ivo Vuljević' Hrvatske glazbene mladeži, Nagrada Muzičke akademije, prva mjesta na hrvatskim i europskim udaraljkaškim natjecanjima samo su neke od njih, a sa svojih dvadeset i nešto ponosni je vlasnik i prestižne diskografske nagrade Porin. Solistički koncert s našim najvećim orkestrom u matičnom Zagrebu i dvorani Lisinski velika je nagrada, sama po sebi, ovom izvanserijskom mladom glazbeniku. Unatoč produženom sunčanom vikendu, ulaznice za koncert mogu se nabrojiti na prste jedne ruke.

Pod ravnanjem svojeg karizmatičnog novog šefa, dirigenta Davida Danzmayra, Zagrebačka filharmonija završit će sezonu u velikom stilu.

Filip Merčep na koncertu će izvesti 1. koncert za marimbu i orkestar danskog skladatelja Andersa Koppela. Koppel se toliko oduševio jedinstvenošću marimbe u interakciji s orkestrom da je skladao čak četiri solistička koncerta za marimbu koji su postali standardan dio udaraljkaškog repertoara. Filip Merčep svakako će najbolje publici dočarati tu interakciju koja je inspirirala Koppela.

Stoga, ako ste u Zagrebu za vikend, svakako, niste li još, razmislite o opciji dolaska na koncert u petak, 27. svibnja 2016. s početkom u 19.30 sati.