POTPORA ZA KNJIGE

Hasanbegović sufinancira zagovornika Draže Mihailovića

13.05.2016 u 19:53

Bionic
Reading

Beogradski povjesničar Bojan Dimitrijević, zagovornik rehabilitacije Milana Nedića i Draže Mihailovića, dobio je potporu Hasanbegovićeva ministarstva kulture za čak tri knjige, javlja televizija N1

Branitelj srpskog kvislinga Milana Nedića, uz čiju je pomoć Beograd 'očišćen' od Židova u ekspresnom roku, uz paralelno uništavanje članova pokreta otpora, odnosno sudionika Narodnooslobodilačke borbe, podsjetimo, među prvima (i rijetkima) se oduševio izborom Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture. Dok su iz inozemstva pljuštale kritike na Hasanbegovićevu biografiju, beogradski kolega Dimitrijević je gotovo ganuto pitao 'je li moguće' da jedan tako 'vrlo lucidan tip' bude predložen, a kamoli izabran za ministra.

Najviše, 12.000 kuna, dobio je Dimitrijević za knjigu 'JNA u Hrvatskoj i Sloveniji', čiji je jedini autor. Po deset tisuća kuna su pak dobile knjige koje je napisao u kolaboraciji s drugim autorima - Danijelom Frkom, 'Pomorsko zrakoplovstvo na Jadranu 1918 - 1992', te Dinkom Predoevićem, 'Oklopne postrojbe savezničkih snaga na jugoistoku'.

Izdavač svih ovih knjiga je Despot Infinitus d.o.o., kuća u vlasništvu Zvonimira Despota, koja je izdala knjigu Ante Pavelića 'Doživljaji' - sva tri nastavka, zatim Ivana Aralicu ('Mentalni komunist', 'Smrad trulih lešina') te 'Slom crvene Orjune', gdje se autor Ivan Bekavac obračunava s Miroslavom Krležom, javlja N1

Dimitrijević je u Srbiji poznat i kao velik zagovaratelj rehabilitacije četničkog pokreta i Draže Mihailovića, koje smatra antifašistima. Zbog svojih stavova isključen je iz Demokratske stranke.