ULIČNA MANIFESTACIJA

Detour otvara drugo izdanje festivala Artikuliranje

26.04.2016 u 21:54

Bionic
Reading

Od drugog izdanja kulturno-umjetničkog festivala Artikuliranje,koje se ponovno održava na jednoj od najljepših zagrebačkih lokacija – Trgu Josipa Jurja Strossmayera, Zagrepčane i njihove goste dijeli još samo tri dana

Ulična manifestacija koja povezuje i okuplja najveće kreativne umove iz cijele regije započet će u četvrtak, 28. travnja , artikulacijom i nastupom popularnog glazbenog sastava Detour, s početkom u 19.30 sati

Grupa Detour svojim prepoznatljivim suvremenim elektro-akustičnim zvukom godinama osvaja srca publike, a na njihovoj zanimljivoj i edukativnoj artikulaciji svi će mladi glazbenici iz prve ruke dobiti odgovore na pitanja vezana uz domaće i regionalno glazbeno tržište. Prvi će dan završiti njihovim koncertom pa će tako brojni fanovi doći na svoje.

Petak će obilježiti gostovanje jedne od najpoznatijih hrvatskih dizajnerica Aleksandre Dojčinović. Posjetitelji će moći saznati sve tajne modnoga svijeta, ali i dobiti neprocjenjive savjete dizajnerice koja se može pohvaliti desetogodišnjom uspješnom karijerom.

'Dok su moji vršnjaci u osnovnoj školi sanjali o karijerama pilota, glumaca, liječnika i astronauta, ja sam roditeljima važno obznanila da ću jednoga dana postati Žuži. Mislila sam naravno baš na nju, ženu koja je u Hrvatsku donijela dašak svjetske mode i koja nas je nedavno napustila gotovo u stotoj godini života. Oduvijek sam znala da će moj posao biti vezan uz haljine i sve one odjevne predmete koje žene toliko vole i od svog sna nikada nisam odustala. Tako sam 2006. godine pokrenula modni brend Lei Lou, a danas, deset godina nakon toga, uspjela sam postići ono čemu svi teže. Ljubav se pretvorila u posao, a posao je ostao ljubav', izjavila je dizajnerica Aleksandra Dojčinović.

U subotu će se posjetiteljima predstaviti poznati ženski kantautorski pop duo Auguste, a prvi će vikend Artikuliranja završiti uz poznatog umjetnika Miru Petkovića, koji će posjetiteljima približiti svijet grafita i hrvatsku uličnu umjetnost. U novi će nas tjedan uvesti artikulacija književnice Tene Štivičić, utorak je rezerviran za poznatog stand up komičara Tina Vodopivca, dok će u srijedu pred publiku stati proslavljeni glumac Zijah Sokolović.

Četvrtak je rezerviran za nastupe DJ-a i još jedan uzbudljivi dan posvećen glazbenoj umjetnosti. U zadnji vikend Artikuliranja uvest će nas svestrana IT-evka Vedrana Miholić, koja će s posjetiteljima razgovarati o svojim interesima i životnim postignućima.

Predzadnji dan festivala rezerviran je za regionalnu glazbenu zvijezdu Vlatka Stefanovskog, koji će svoje artikuliranje završiti odličnim koncertom, a za zatvaranje drugog izdanja festivala zadužen je glumac i redatelj Igor Šeregi. Uloge moderatora ovogodišnjeg izdanja Artikuliranja preuzet će poznati stand up komičar Ivan Šarić i legendarni radijski voditelj Vojo Šiljak

Ove je godine poseban naglasak stavljen na najmlađe, koji će po prvi puta moći sudjelovati u Dječjoj Artikulaciji i svakodnevnim dvosatnim radionicama u organizaciji kreativno-edukativnog portala Djeca.hr. Tako će najmlađi kreativci moći sudjelovati na Street art radionici, radionici kreativnog pisanja za djecu, Dramaonici, Maloj školi modnog dizajna, izraditi svoju prvu aplikaciju, a kroz glazbenu radionicu otvorit će im se vrata svijeta glazbe.

Uz umjetnost i kulturu, festival najavljuje i brojne druge sadržaje pa će tako posjetitelji imati priliku uživati, primjerice, u Gastro Zoni, gdje će im poznati ugostitelji pripremati kulinarske delicije. Zahvaljujući jedinstvenom uređenju nalik na dnevni boravak, Artikuliranje će na Trg Josipa Jurja Strossmayera donijeti dašak ugodne kućne atmosfere.