MARJA ČOLAK

Odnose s javnošću ministra kulture vodi urednica s direktno.hr

06.04.2016 u 19:38

Bionic
Reading

Novinarka i stručnjakinja za odnose s javnošću Marja Čolak odnedavno radi u kabinetu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića i bavi se odnosima s javnošću, a tu je informaciju tportalu potvrdila Čolak

'Od travnja sam angažirana u Ministarstvu kulture kao suradnica za obavljanje poslova vezanih uz sredstva javnog priopćavanja i davanja priopćenja za javnost što se odnose na rad Ministarstva te poslova vezanih uz pripremu konferencija za tisak i praćenje medijske recepcije Ministarstva. Moj profesionalni put obilježio je novinarski i urednički rad u svim vrstama medija – na radiju, televiziji, tiskanim medijima, internetskim portalima - a usporedno s novinarskim poslom surađivala sam kao osoba zadužena za odnose s javnošću s više organizacija i institucija na nizu kulturnih projekata i događanja', potvrdila je Marja Čolak za tportal.

Marja Čolak na posao u Ministarstvo kulture došla je s portala direktno.hr, na kojem je donedavno bila zamjenica glavnog urednika. Njezina karijera vezana je uz novinarstvo i odnose s javnošću, a radila je na nekoliko portala i radijskih stanica - pisala je za javno.hr, kratko vrijeme provela je kao novinarka na OTV-u, radila je na radiju Soundset kao direktorica programskih sadržaja, potom kao PR za kulturne manifestacije poput izložbe Anne Frank - povijest za sadašnjost, za Zagrebački harfistički festival, a tri godine radila je i za Akademski zbor Ivan Goran Kovačić. Angažirana je i u Hrvatskoj udruzi za zaštitu od elektromagnetnog zračenja, čija je donedavno bila potpredsjednica.

U novije vrijeme aktivno je sudjelovala u radu Zbora internetskih novinara HND-a, čija je također potpredsjednica. S predsjednikom Zbora Tomislavom Galovićem pozdravila je odluku ministra Zlatka Hasanbegovića da raspusti Stručno povjerenstvo za neprofitne medije te su apelirali na to da se ubuduće članovi Povjerenstva ne biraju po ideološkom ključu. Međutim, osim Povjerenstva, dokinuto je financiranje neprofitnih medija.

Nakon njihovih reakcija na odluke Ministarstva kulture oglasio se predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković priopćivši da je 'Zbor internetskih novinara nepostojeći' i da ‘lažima nasrće na Hrvatsko novinarsko društvo stavljajući se u službu vlasti koja želi zatrti slobodu izražavanja'. Saša Leković tada je kazao kako Zbor internetskih novinara još uvijek nije potvrdio Središnji odbor HND-a jer sumnjaju da pri pokušaju njegova osnivanja nije poštivan Statut HND-a. Do danas nisu dobili tu potvrdu, no paralelno gotovo ista novinarska ekipa djeluje u okviru Ogranka internetskih novinara Grada Zagreba.

Čolak je rođena 1983. u Zagrebu, udana je i majka dvoje djece. Završila je Klasičnu gimnaziju u Zagrebu i Glazbeno učilište Elly Bašić, a diplomirala je televizijsko novinarstvo i odnose s javnošću na Fakultetu humanističkih znanosti u Mostaru.