KARIKATURE SREĆKA PUNTARIĆA

Feliks na Fakultetu strojarstva i brodogradnje

06.11.2009 u 08:22

Bionic
Reading

U povodu obilježavanja 90. obljetnice Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, u Galeriji Fakulteta otvorena je prigodna izložba karikatura Srećka Puntarića pod nazivom 'Feliks u gostima'

Legenda hrvatske karikature i jedan od najboljih hrvatskih karikaturista srednje generacije izložio je karikature vezane za svakodnevni život te za Fakultet strojarstva na kojemu je i sam diplomirao, kazao je otvarajući izložbu predstavnik Hrvatskog društva karikaturista Davor Trgovčević.

Podsjetio je da je Puntarić osvojio nagrade i priznanja na 30-tak međunarodnih izložbi karikature, čime je pridonio da se hrvatska karikatura nađe među svjetskom karikaturističkom elitom.

Također Puntarić je izdao 30 knjiga karikatura, kazao je Trgovčević zaključivši kako će se time sačuvati karikatura od zaborava.

Srećko Puntarić je prve karikature objavio u humorističnom časopisu Kerempuh 1975. godine. U Vjesniku surađuje od 1986., a u rubrici Feliks u Večernjem listu redovito izlazi od 1995. Osnivač je prve galerije za humor i karikaturu pod nazivom 'Felix Fun Factory'.