Kulturmiks NAGRADNJAČA

George Colligan trio u HKK-u Zadar

  • Autor: tportal.hr
  • 5.11.2009 11:15:36
  • 3.11.2009 11:22:42

Po prvi put u Hrvatsku dolazi George Colligan, jedan od najboljih pijanista mlađe njujorške jazz scene i stalni član orkestra Lincoln centra. George Colligan trio će nastupiti u HKK-u Zadar 6. studenog, a tportal.hr poklanja svojim čitateljima 2x2 ulaznice za koncert

George Colligan spada među najsvestranije jazz glazbenike današnjice. Virtuoz je na glasoviru, različitim sintesajzerima, orguljama i trubi. Prisan je s jazzom, funkom, hard bopom, free bopom i latino jazzom. Možda to nije neobično kod džezera 21. stoljeća, ali ono što izdvaja Colligana od ostalih glazbenika su njegova lakoća i prirodnost, kao i potpuna dominacija u raznim podžanrovima. Uz to što svira u George Colligan triju, također vodi sastav Mad Science u kojem glazbenici na orguljama, sintesajzeru, gitari i bubnjevima izvode power funk fusion.

Joshua Ginsburg je basist i skladatelj iz Brooklyna. Jedan je od najtraženijih basista na njujorškoj jazz sceni, a svirao je s nekim od najpoznatijih glazbenika našeg doba, kao što su Kenny Barron i Tom Harrell. U Ginsburgovom radu s raznim glazbenicima kao posebne kvalitete dolazi do izražaja prekrasan ton, snažan osjećaj za ritam, majstorstvo glazbenog izričaja i otvorenost istinskoj improvizaciji.

Bubnjar E.J. Strickland je trenutno član Ravi Coltraine kvarteta, kao i član trija i kvarteta njegovog brata Marcusa Stricklanda. Vodi svoje sastave E.J. Strickland kvintet i E.J. Strickland Project. Njegovo sviranje je opisano kao polje zbijene energije, oblaci pernatog dodira i sinkopa teških ruku prožeto snagom nadolazeće oluje (Thomas Conrad, Downbeat Magazine). Uskoro mu izlazi album prvijenac 'In This Day'.

Po dvije ulaznice osvojili su Luka Drahotusky-Bruketa i Marika Mrvičić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još