LEDERER POTVRDILA

'Hasanbegović ide u Jasenovac'

12.02.2016 u 12:18

Bionic
Reading

Gostujući u Studiju 4 zamjenica ministra kulture Zlatka Hasanbegovića Ana Lederer izjavila je kako je nije strah funkcije kao ni odgovornosti.

Izbor Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture smatra sjajnim izborom premijera Tihomira Oreškovića. 'Na dužnost u Ministarstvo sam došla je na poziv ministra Hasanbegovića. Već tri tjedna intenzivno razgovaramo o resoru i mogu reći da vrlo slično razmišljamo o svemu tome', izjavila je Ana Lederer za HRT

'Sretna sam da mu je ministru jučer napokon dopušteno da se jasno ideološki pozicionira jer je na njega pokrenuta neviđena medijska haranga. Iznimno mi je žao da se Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, čiji sam i sama član, ne bavi strukovnim problemima. Manji dio članova je podigao, po meni, nepotrebnu medijsku buku. Očekujem dijalog s njima i vjerujem da ćemo razgovarati i naći najbolje moguće rješanje', rekla je.

Najavila je kako s ministrom definira kulturnu politiku. Mislimo provesti velike promjene jer u bivšem sazivu nije napravljeno skoro ništa. Vrlo brzo ćemo objavitii našu kulturnu strategiju, rekla je. Na pitanje o mogućim smjenama na čelu hrvatskih nacionalnih kazališnih kuća rekla je da nema govora o nikakvim smjenama čelnih ljudi HNK. 'Ja sam čovjek dijaloga, nema podjele na vaše i naše i ne pada mi napamet razmišljati u tom smjeru'.

Potvrdila je vijest koju je prenijela Slobodna Dalmacija da će ministar Zlatko Hasanbegović posjetiti Jasenovac. Rekla je da je ministar posjet dogovorio s Natašom Jovičić, ravnateljicom Spomen-područja Jasenovac.