LAŽNI POTPISI

Ornela Vištica demantira svoj potpis na apelu za smjenu Hasanbegovića

05.02.2016 u 20:19

Bionic
Reading

Na listi kulturnjaka koji javnim apelom traže od Vlade smjenu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića našlo se i ime glumice Ornele Vištice, koja je putem društvenih mreža demantirala da je potpisala tu peticiju i zamolila da se njeno ime makne

Kulturnjaci koji smatraju da je njihov resor ugrožen i ponižen odlukom da se Ministarstvo kulture prepusti Hasanbegoviću svoj javni apel za smjenu ministra objavili su na stranici kulturnjaci2016

Na listi potpisnika apela našlo se i ime Ornele Vištice koja je putem svoje stranice na Facebooku zamolila one koji su njeno ime protiv njene volje stavili na popis da ga i izbrišu. Višticin demanti prenosimo u cijelosti:

DEMANTI!!!

Rođena sam u gradu u kojem se spajaju ili ne spajaju svjetovi.

Kroz svojih 26 skromnih godina života ruku sam pružila ljudima različitih imena, prezimena, boje kože, očiju, pripadnosti (nacionalne, vjerske) i različitih ideologija.

Postojalo je jedno pravilo: čista obraza pružiti ruku. Biti čovjek!

Uz dužno poštovanje kulturnih djelatnika, kolega molim iste one koji su me bez mog znanja i protiv moje volje stavili na popis za peticiju za smjenu ministra kulture - da sada izbrišu moje ime!

Ne tražite od mene da idem na čovjeka, ne tražite od mene da idem protiv institucije, tradicije, trenutne vlasti ili bilo koje druge vlasti!

Ne tražite od mene da idem protiv države.

Ja to ne mogu i ne želim.

Stoga vi koji ste me potpisali, bez mog znanja i protiv moje volje uklonite me.

Čitajući Stanislavskoga dolazim do mišljenja da uistinu ne želim voljeti sebe u umjetnosti nego voljeti umjetnost koju nosim od rođenja u sebi.

Želim NA SCENI i ispred kamere - disati, govoriti, vikati, postati, biti i opstati!

Mislite o meni što hoćete, nazovite me kako hoćete ali nazovite me čovjekom!

Ime Ornele Vištice uklonjeno je s popisa, a na stranicama kulturnjaci2016 objavljeno je priopćenje u kojem se navodi:

Javljeno nam je da su nam, u očiglednom pokušaju deligitimiranja ovog apela, poslani lažni potpisi javnih osoba, radi se, za sada, o dva slučaja. Ispričavamo se ako ste zbog toga imali neugodnosti, očito je to bio pokušaj diskreditacije i vas i nas. Ubuduće, ako se takvi lažni potpisi ponove, molimo da nam se odmah javite i vaše ime će biti uklonjeno. Kako bismo što bolje kontrolirali potpise, uveli smo ponovno primanje potpisa samo preko elektronske pošte. Ne želimo povući sve potpise pristigle preko ove stranice jučer (njih 1000) kako ne bismo iznevjerili sve one koji su doista dali svoju podršku. Molimo vas da nam pomognete da spriječimo ovaj zlonamjerni napad na peticiju tako da nam dojavite ako čujete za bilo kakve nepravilnosti. Unaprijed hvala i još jednom isprike onima čije smo ime nenamjerno objavili bez osnove.

Peticiju je do sada potpisala 2.161 osoba čija je zanimanje vezano uz kulturu i 585 ljudi izvan zanimanja u području kulture.