NAGRADE ZA POSJETITELJE

HT muzej u Noći muzeja sudjeluje s izložbom 'Pričajmo svi uz All-IP'

27.01.2016 u 13:38

Bionic
Reading

HT muzej i ove godine sudjeluje u tradicionalnoj manifestaciji Noć muzeja, koju jedanaesti put organizira Hrvatsko muzejsko društvo. Noć muzeja 2016. održat će se 29. siječnja 2016. godine od 18 sati do jedan sat iza ponoći, a posjetitelje u HT muzeju u Zagrebu, u Jurišićevoj 13, očekuje izložba „Pričajmo svi uz All-IP - izložba telefonije u Hrvatskoj od 19. stoljeća do danas“.

Ovom izložbom Hrvatski Telekom obilježava nedavni uspješni završetak projekta IP transformacije - modernizacije svoje fiksne telekomunikacijske mreže, u sklopu koje su fiksni telefonski priključci svih korisnika migrirani na IP (Internet protokol) tehnologiju. Cilj izložbe je posjetitelje upoznati sa složenim razvojnim putem telefonije na području Hrvatske u posljednjih 128 godina, koji je svoj vrhunac doživio uvođenjem IP tehnologije. Kroz izložene predmete, dijelove zbirki HT muzeja, prikazan je razvoj svih faza telefonije u Hrvatskoj, od njezinih početaka do danas.

Postavom i konceptom izložbe „Pričajmo svi uz All-IP“ posjetiteljima se približava razvoj telefonije u Hrvatskoj – od vremena u kojem je telefon bio statusni simbol do danas, kada je nezaobilazan i široko zastupljen uporabni predmet. Izložbom je prikazana i evolucija telefonskih centrala kroz koju svaka nova generacija daje odgovor na ključne probleme prethodne, s naročitim naglaskom na trošku, učinkovitosti, kapacitetu, pouzdanosti i kvaliteti prijenosa.
Posjetiteljima HT muzeja u Noći muzeja 2016. će razumijevanje složenog razvojnog puta telefonije u Hrvatskoj približiti i stručni te susretljivi kustosi HT muzeja, a zahvaljujući atraktivnom konceptu i pristupu te izlošcima izložba će zasigurno zainteresirati i najmlađe posjetitelje. Osim u okviru Noći muzeja, izložba „Pričajmo svi uz All-IP“ se može razgledati sve do 1. svibnja 2016. godine.

Hrvatski Telekom tim povodom organizira i nagradni natječaj: za sudjelovanje u natječaju potrebno je putem društvenih mreža (Facebook, Instagram, Twitter) objaviti fotografiju iz HT muzeja za vrijeme održavanja Noći muzeja. Fotografije moraju biti objavljene uz oznaku #HTmuzej s public postavkama profila. Glavna nagrada je smartfon HTC Desire 626. Detalji natječaja mogu se pročitati na stranici